199352
Książka
W koszyku
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Temat
Dietetyka Odżywianie Odchudzanie Samoakceptacja Samokontrola Składniki odżywcze Makroskładniki Białka Tłuszcze Węglowodany Błonnik nierozpuszczalny Składniki mineralne Wapń Fosfor Potas Siarka Sód Chlor Magnez Żelazo Fluor Cynk Miedź Jod Mangan Selen Chrom Witaminy Witamina A Witamina D Witamina E Witamina K Witamina B Witamina B2 Witamina B3 Witamina B5 Witamina B6 Witamina B8 Witamina B9 Witamina B12 Witamina C Normy żywienia Dieta Dietoterapia Dieta łatwostrawna Dieta niskoenergetyczna Dieta niskocholesterolowa Dieta wysokobiałkowa Dieta niskobiałkowa Bilans żywności Stan odżywienia Edukacja żywieniowa Diety eliminacyjne Świadomość żywieniowa Dieta pudełkowa Edukacja prozdrowotna Model Dignana i Carra Diagnoza potrzeb Nauka Kolba Poradnictwo dietetyczne Dietoprofilaktyka Dieta śródziemnomorska Dieta mieszkańców Okinawy Dieta w cukrzycy Dietoterapia w otyłości Nadciśnienie tętnicze Choroba Parkinsona Otępienie Refluks żołądkowo-przełykowy Choroba układu sercowo-naczyniowego Zespól jelita drażliwego Prawo żywnościowe Unijne prawo żywnościowe Żywność Suplementy diety Artykuły rolno-spożywcze Przetwarzanie żywności Dystrybucja żywności Style jedzenia Jedzenie intuicyjne Jedzenie uważne Uczucia Jedzenie emocjonalne Psychologia odchudzania Motywacja w odchudzaniu Niezdrowe nawyki żywieniowe Wywiad motywujący Pomoc psychologiczna Poradnictwo psychologiczne Interwencja kryzysowa (psychologia) Psychoterapia Nutrigenetyka Nauka o lekach i o zdrowiu Polimorfizm genów Farmakoterapia Woda Napoje energetyzujące Herbata Etanol Mleko Soki Zdrowie publiczne Ustawa o zdrowiu publicznym Narodowy Program Zdrowia Profilaktyka zdrowotna Promocja zdrowia E-zdrowie M-health Kultura fizyczna Aktywność fizyczna Wysiłek fizyczny Choroby nowotworowe Rak jelita grubego Rak piersi Choroby neurodegeneracyjne Urazy sportowców Choroby układu krążenia Zakażenia dróg oddechowych Otyłość Terapia ruchowa Dieta redukcyjna Jadłowstręt Bulimia Bulimia nervosa Terapia interpersonalna Terapia poznawczo-behawioralna (CBT) Muzykoterapia Psychodrama Choroby tarczycy Cukrzyca typu II Choroby układu pokarmowego Wrzody żołądka i dwunastnicy Rak żołądka
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego.
Status dostępności:
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej