198865
Book
In basket
Dieta wegańska: na cztery pory roku / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa: Wydawnictwo RM, copyright 2020. - 247, stron : fotografie, ilustracje 24 cm.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W książce znajdziesz: – informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, – makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, – źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, – składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia, – przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
Availability:
Wypożyczalnia dla dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 243-246.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again